2012/02/28

A gyülekezetről, tehát

        Amint tudjátok, augusztus óta lelkipásztor nélküli körzet vagyunk... Vasárnap volt az évi közgyűlésünk, előtte az imaóra alatt a Bogya testvérek hangoltak a békés, szeretetteljes együttlétre, és különösen felgerjesztették a szívemet hálára a gyülekezetünk iránt. Hála, hogy szerethetek és hála hogy érzem: engem is szeretnek. Hála, hogy szolgálhatok, és hála hogy felém is szolgálnak. A napokban sokat gondolkoztam azon, hogy nehéz időszaknak tekinthető ez, mégis  áldásos lehet ez a lelkipásztor nélküli időszak a gyülekezet részére.
        Egyrészt erősödhetek a szolgálatban én, mint kezdő, tapasztalatlan bibliaóra vezető, mert több szolgálati lehetőségem van. Ugyanígy, a már tapasztaltak, a veteránok is tökéletesbíthetik gyülekezeti szolgálataikat.. És ha még hozzáteszem, hogy minden szolgálatra való felkészülés mit jelent első sorban annak, aki tanulmányozza az igét, ezzel elmondom azt is, hogy rengeteget gyarapodhatnak azok, akik bölcsen kihasználják az ilyen csendes alkalmakat.
        Másrészt, mivel minden hónapban meghívunk olyan embereket, (általában lelkipásztorokat) akiket a gyülekezet kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert azelőtt; lehetőségünk van betekinteni új élethelyzetekbe, tapasztalatokba, új igei bátorítást kapni, növekedni a bizonyságtevések által. Legutóbb Katona László tanításait élvezhette a gyülekezet, de korábban már nyomot hagytak bennünk  Balogh Ferenc, Péter István, Nehra Bálint szolgálatai is, többek között.
        Bátran mondhatom, nem azért hívjuk őket, mert hátsó gondolataink, szándékaink lennének - mint például: "meg akarnánk hívni lelkipásztornak, de előtte halljuk, hogy prédikál" - és ez sokat segít abban, hogy az üzenetre figyeljünk, ne a követnek a külsejére. Az igaz, hogy mindannyiunknak vannak elvárásai, elképzelései, de a beszélgetésekből úgy tapasztalom, hogy a gyülekezet és a körzet megérett arra, hogy pásztorért imádkozzon. Lelki pásztorért. Nem feltétlenül előadó, nem feltétlenül daliás férfi kell most a gyülekezetnek ( habár szeretjük a felemelő, igényesen megválogatott szavakat, szeretjük a biztonságot és tiszteletet inspiráló embereket), most lelkeket pásztorló ember kell. Aki elsősorban megismer, szeret, aztán vezet, bátorít, és ha kell bekötöz és szenved  együtt.
        Ilyen emberért imádkozzunk tovább!!!

Nincsenek megjegyzések: